HASAN DAĞI FAALİYET RAPORU 02-03 HAZİRAN 2012

TARİHİ : 02-03 HAZİRAN 2012

HEDEFİ : Hasan Dağı Zirve

İZDAK EKİBİ BAŞKANI : Şenda KURTOĞLU

İZDAK EKİP ÜYELERİ : Abidin Uğur ŞAYLAN, Kubilay Saygın ÖZTÜRK, Osman Nazım YILMAZ,

Zafer BOSTANCI.

2.ETKİNLİĞİ DÜZENLEYEN : Türkiye Dağcılık Federasyonu(TDF)

KAMP MALZEMELERİ : Çadır, ocak.

KİŞİSEL MALZEMELER : Uyku tulumu(-5), büyük sırt çantası, küçük zirve sırt çantası, mat, gora-teks ceket ve pantolon,

güneş gözlüğü, bere, eldiven, polar ceket, kafa lambası, bot, tozluk

TEKNİK MALZEMELER : Kask,kazma, krampon

YER : Hasan Dağı zirve

RAKIM : 3.268 mt.

UZUNLUK : 10,5 km

ÇADIR, SU ALANLARI : Kamp alanında su ve tuvalet yok. Tırmanış rotasında su kaynağı yok.

5.YÜRÜYÜŞ YAPILAN VE TIRMANILAN ROTANIN ZEMİN YAPISI : Zemin ilk çıkarken taşlı. Bazı yerlerde girişlerde patikalar babalarla belirlenmiş durumda. Sonraki bölümlerde tırmanış iri blok kayalık ve ufak taşlı çarşak zeminden oluşmaktadır. Tırmanışta 2600 rakımda kar kulvarına girilmiştir. Kar kulvarı buzlu olduğu için burada krampon ve kazma kullanılmıştır. Zirvede kar bulunmamaktadır.

Akşam Yemeği 1

Kumanya 1

SICAKLIK(RÜZGARSIZ) : En yüksek (Gündüz) 25 C, en düşük (Gece) 5 C

HAREKET YERİ VE SAATİ : İzmir Otogar Kalkış 20:00

VARIŞ YERİ VE SAATİ : Aksaray Otogar06:50

KULLANILAN ARAÇLAR : Otobüs

Gerek kampta ve gerekse çıkış ve inişlerde tüm dağcılarla iyi ilişkiler ve geleceğe yönelik arkadaşlıklar kuruldu.

01.06.2012 20:00 İzmir Otogardan Kalkış

02.06.2012 06.50Aksaray Otogara Varış

09:15 Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne gidiş

10:00 Katılacak sporcularla değerlendirme toplantısı

11:00 Tören

13:00 Yaylaya hareket

14:20Kamp alanına varış, çadırların kurulması ve dinlenme

03.06.2012 02:30 Kalkış

03:30 Zirve çıkışı için hareket.

05:00 İlk Mola

09:20 Zirve ve mola

13:50 Kamp alanına varış

14:00 Çadırların toplanması

15:20 Kamp alanından ayrılış.

16:20 Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne Varış

22:00 Aksaray’dan İzmir’e hareket

Kamp alanında faaliyet sonrası yapılan toplantıda ekibin uyumlu hareket ettiği vurgulandı.

Tüm ekip üyeleri yardım almaksızın, toplu çıkışa uyumlu bir tırmanış performansıyla davrandılar. Üç sporcumuz zirveye ulaştı ve ekibimiz uyumlu bir şekilde kampa döndü.

Bu tırmanış etkinliğini düzenleyen TDF'na ve tırmanış ekibinin liderliğini yapan Korkut Güven'e teşekkürlerimizi iletmemiz gerekiyor. Çeşitli illerden gelen katılımcılara sağladığı araç temini, kumanya, su vb. gibi her türlü destek nedeniyle de Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de taktire layıktır.

Şenda KURTOĞLU 3.268m. (Zirve) 35-014000368

Kubilay S. ÖZTÜRK 3.268m. (Zirve)35-014001185