H. BOTEV DAĞI FAALİYET RAPORU 15 TEMMUZ 2012

HEDEFİ : Kalofer’den Zirve

İZDAK EKİBİ BAŞKANI : Kubilay Saygın ÖZTÜRK

İZDAK EKİP ÜYELERİ : Osman Nazım YILMAZ, Şenda KURTOĞLU

2.ETKİNLİĞİ DÜZENLEYEN : İZMİR DAĞCILIK SPOR KULÜBÜ (İZDAK)

KAMP MALZEMELERİ : ---

KİŞİSEL MALZEMELER : Baton, bot, pantolon,küçük sırt çantası, güneş gözlüğü

TEKNİK MALZEMELER : ---

YER : H. Botev Zirve

RAKIM : 2376 m.

UZUNLUK : 14 km

ÇADIR, SU ALANLARI : Kalofer’de otel ve pansiyonlarda konaklama imkanları var. Tırmanış rotasında su mevcut.

5.YÜRÜYÜŞ YAPILAN VE TIRMANILAN ROTANIN ZEMİN YAPISI : Milli Park alanı içerisinde yer almakta ve zirveye kadar işaretlemeler yapılmış. Yürüyüşe ilk başladığımız yerinzemini toprak ve çıkış. Çıkış sonrası toprak yol başlıyor. Toprak yolun başlangıcı Milli Park alanının da başladığı yer. Toprak yolun bitiminden sonra vadinin içerisine giriliyor. Vadinin içerisinde patika yoldan gidiliyor. Patika yolun bitiminde Cennet Dağ Evi(1430m.) karşına çıkıyor. Buradan sonrası çıkışın zemini taşlı ve kayalık bölge. Kayalık bölgeyi geçtikten sonra patika mevcut. Zemini ise toprak ve taşlı. Rotadaki son su kaynağından sonrası çıkış dik ve taşlı bir bölge. Çıkışın bitiminde zirveye ulaşılıyor.

SICAKLIK(RÜZGARSIZ) : En yüksek (Gündüz) 30 C En düşük (Gündüz) 21 C

HAREKET YERİ VE SAATİ : 13 Temmuz 2012 - Bornova Kalkış 23:15 , Karşıyaka Çıkış 24:00

: 14 Temmuz 2012 Lapseki’den Gelibolu’ya feribotla geçiş 06:00-06:30

: Kapıkule’ye Varış 10:00

: Bulgaristan’a Giriş 10:50

: Haskovo’ya Varış 12:15 Haskovo’dan Ayrılış 14:10

: Shıpka’ya Varış 15:55Shıpka’dan Ayrılış 18:20

VARIŞ YERİ VE SAATİ : 14 Temmuz 2012 - Kalofer’e Varış 19:15

KULLANILAN ARAÇLAR : İzmir’den Bulgaristan’a otomobil

Çıkış ve inişlerde tüm dağcılarla iyi ilişkiler ve geleceğe yönelik arkadaşlıklar kuruldu.

15.07.2012 06:00 Kalkış

07:00 Kahvaltı

07:45 Tırmanışa başlama

11:30 Cennet Dağ Evi'ne varış (Rakım: 1430m.)

11:45 Cennet Dağ Evi'nden hareket

15:15 Zirveye varış

18:15 Cennet Dağ Evi'ne varış

18:30 Cennet Dağ Evi'nden hareket

21:45 Kalofer’e varış

Tüm ekip üyeleri yardım almaksızın, toplu çıkışa uyumlu bir tırmanış performansıyla zirveye ulaştılar ve döndüler.

Tırmanış sırasında kullandığımız rotada işaretlemelerin yapılmış olması çıkışımızı güvenli kıldı. Kayalık bölgeden tırmanışta ise çelik halatlarla emniyetin alınmış olması güven vericiydi. Ayrıca kayalık bölgenin patikalarında bazı kritik noktaların basamak şeklinde düzenlenmesi çıkışı kolaylaştırıyordu. Ülkemizdeki dağlarda ve milli parklarda benzeri hizmetler görmeyi diliyoruz. 1430 metrede bulunan ve bir aile işletmesi olan Cennet Dağevi'nde yeme-içmeve konaklama hizmetleri veriliyor. Çadır kurma alanları da mevcut. Bu tür hizmetleri de ülkemizde görebilmek isteriz. Genellikle Bulgar dağcılar bu rotayı ilk gün kasabadan dağevine kadar çıkıyor ve ertesi gün de dağevinden zirveye çıkarak iki günde tamamlıyorlar. Ekibimiz zaman darlığı nedeniyle tırmanışı tek günde bitirmek istedi ve etkinliğimiz 14 saat sürdü.

Kubilay Saygın ÖZTÜRK 2.376m.(Zirve)35-014001185

Şenda KURTOĞLU 2.376m.(Zirve) 35-014000368