MUSALA DAĞI FAALİYET RAPORU 17 TEMMUZ 2012

HEDEFİ : Borovets’den(Rakım: 1.350m) Zirve

İZDAK EKİBİ BAŞKANI : Kubilay Saygın ÖZTÜRK

İZDAK EKİP ÜYELERİ : Osman Nazım YILMAZ, Şenda KURTOĞLU

2.ETKİNLİĞİ DÜZENLEYEN : İZMİR DAĞCILIK SPOR KULÜBÜ (İZDAK)

KAMP MALZEMELERİ : ---

KİŞİSEL MALZEMELER : Baton, bot, pantolon,küçük sırt çantası, güneş gözlüğü

TEKNİK MALZEMELER : ---

YER : Musala Zirve

RAKIM : 2925 m.

UZUNLUK : 12 km

ÇADIR, SU ALANLARI : Borovets’de otel ve pansiyonlarda konaklamak mümkün. Tırmanış rotasındasu mevcut.

5.YÜRÜYÜŞ YAPILAN VE TIRMANILAN ROTANIN ZEMİN YAPISI : Milli Park alanı içerisinde yer almakta ve zirveye kadar işaretlemeler yapılmış. Patikaya girene kadar uzun bir süre toprak yoldan ilerleniyor. Kayak tesislerinin göründüğü yerde soldan patikaya giriliyor.2389 metrede Musala Dağevi var. Buradan sonrası çıkışınzeminitaşlı. Belirgin patikayı takip ederek Buz Gölü DağeEvi'ne çıkılıyor. Buradan sonrası dik bir çıkış. Zirveye kadar zemini çarşak ve kayalık.

SICAKLIK(RÜZGARSIZ) : En yüksek (Gündüz) 26 C En düşük (Gündüz) 22 C

HAREKET YERİ VE SAATİ : 16 Temmuz 2012 – Sofya Kalkış 18:00

VARIŞ YERİ VE SAATİ : 16 Temmuz 2012 - Borovets’e Varış 19:10

KULLANILAN ARAÇLAR : Sofya’dan Borovets’e otomobil

Çıkış ve inişlerde tüm dağcılarla iyi ilişkiler ve geleceğe yönelik arkadaşlıklar kuruldu.

17.07.2012 05:00 Kalkış

06:00 Tırmanışa başlama

07:10Kahvaltı

09:40 Musala Dağevi'ne varış (Rakım: 2389m.)

10:10 Musala Dağevi'nden hareket

11:40Buz Gölü Dağevi'ne varış

12:15 Zirveye varış

13:15 Zirveden hareket

14:40 Musala Dağevi'ne varış

15:00 Musala Dağevi'nden hareket

17:00 Borovets’e Varış (Rakım: 1.350m)

Tüm ekip üyeleri yardım almaksızın, toplu çıkışa uyumlu bir tırmanış performansıyla zirveye ulaştılar ve döndüler.

Tırmanış sırasında işaretlemelerin yapılmış olması çıkışımızı güvenli kıldı. Tırmanış sırasında 2389 metrede bulunan Musala Dağevi’nde yeme-içmeve konaklama hizmetleri veriliyor. Ülkemiz dağları ve milli parklarında da bu hizmet anlayışının olmasını temenni ediyoruz.

Kubilay Saygın ÖZTÜRK 2.925m.(Zirve)35-014001185

Şenda KURTOĞLU 2.925m.(Zirve) 35-014000368