VİHREN DAĞI FAALİYET RAPORU 18 TEMMUZ 2012

HEDEFİ : Vihren Dağ Evinden (1950m) Zirve

İZDAK EKİBİ BAŞKANI : Kubilay Saygın ÖZTÜRK

İZDAK EKİP ÜYELERİ : Osman Nazım YILMAZ, Şenda KURTOĞLU

2.ETKİNLİĞİ DÜZENLEYEN : İZMİR DAĞCILIK SPOR KULÜBÜ (İZDAK)

KAMP MALZEMELERİ : ---

KİŞİSEL MALZEMELER : Baton, bot, pantolon, küçük sırt çantası, güneş gözlüğü

TEKNİK MALZEMELER : ---

YER : Vihren Zirve

RAKIM : 2914 m.

UZUNLUK : 9 km

ÇADIR, SU ALANLARI : Bansko’da otel ve pansiyonlarda uygun konaklama imkanları var. Vihren Dağ Evine arabayla gidilebiliyor ve çeşmesi var. Tırmanış rotasındasuyok.

5.YÜRÜYÜŞ YAPILAN VE TIRMANILAN ROTANIN ZEMİN YAPISI : Milli Park alanı içerisinde yer almakta ve zirveye kadar işaretlemeler yapılmış. Zemin Alpin çayırlar, toprak ve yer yar çarşak. Ancak yükseldikçe zemin tamamen kayalık.

RÜZGAR : Tırmanış sırasında rüzgar yok. Ama zirveye çıkarken rüzgar mevcut.

SICAKLIK(RÜZGARSIZ) : En yüksek (Gündüz) 26 C En düşük (Gündüz) 18 C

BULUT/SİS : Hava açık ve güneşli. Yer yer bulutlu ve kapalı.

HAREKET YERİ VE SAATİ : 17 Temmuz 2012 – Borovets Kalkış 17:15

VARIŞ YERİ VE SAATİ : 17 Temmuz 2012 - Bansko Varış 21:30

KULLANILAN ARAÇLAR : Borovets’den Bansko’ya otomobil

Çıkış ve inişlerde tüm dağcılarla iyi ilişkiler ve geleceğe yönelik arkadaşlıklar kuruldu.

18.07.2012 07:00 Kalkış

07:30 Kahvaltı

08:50 Vihren Dağ Evi'ne varış (1950m)

09:00Tırmanışa başlama

12:00 Zirveye varış

14:30 Vihren Dağ Evi'ne varış

15:00Vihren Dağ Evi'nden ayrılış

15:20 – 16:25Bansko Teleferik Dinlenme Tesisi'nde yemek molası

16:25Teleferikle hareket

17:00 Bansko'ya varış

Tüm ekip üyeleri yardım almaksızın, toplu çıkışa uyumlu bir tırmanış performansıyla zirveye ulaştılar ve döndüler.

Tırmanışın başladığı Vihren Dağ Evinde konaklama ve yemek hizmeti mevcut. Tırmanış rotası ve patikalar çok belirgin, ayrıca işaretlemelerin yapılmış olması da rahatlatıcı bir unsur. Çıkış güvenli. Ülkemizdeki dağlarda da benzer hizmetler olmasını diliyoruz.

Kubilay Saygın ÖZTÜRK 2.914m.(Zirve)35-014001185

Şenda KURTOĞLU 2.914m.(Zirve) 35-014000368