1.ULUSAL SİNOP DAĞCILIK VE ŞELALE ŞENLİĞİ FAALİYET RAPORU 17 - 18 KASIM 2012

TARİHİ : 17 – 18 KASIM 2012

HEDEFİ : ERFELEK-TATLICA ŞELALELERİ TIMANIŞI

İZDAK EKİBİ BAŞKANI : Şenda KURTOĞLU

İZDAK EKİP ÜYELERİ : Abidin Uğur ŞAYLAN, Güney YEĞEN, Nurdan BOSTANCI,Zafer BOSTANCI, Kazım ÇETİN

2.ETKİNLİĞİ DÜZENLEYEN : : SİNOP DAĞCILIK veDOĞA SPORLARI KULÜBÜ

KAMP MALZEMELERİ : Çadır, ocak.

KİŞİSEL MALZEMELER : Uyku tulumu(-5), büyük sırt çantası, mat, pantolon, güneş gözlüğü, bere, eldiven, polar ceket, kafa lambası, baton, bot.

TEKNİK MALZEMELER : -----------

YER : Erfelek Tatlıca Şelaleleri Tırmanışı

RAKIM :

UZUNLUK : 1,5km

ÇADIR, SU ALANLARI : Erfelek-Tatlıca Şelaleleri mevkiinde kampta su ve tuvalet mevcut. Ancak içme suyumuzuyanımızda götürmemiz konusunda uyarıda bulunuldu.

5.YÜRÜYÜŞ YAPILAN VE TIRMANILAN ROTANIN ZEMİN YAPISI : Şelale tırmanışı olduğu için zemin taşlık ve kayalık. Su çok fazla olmadığı için çıkışımız kolay oldu ve kaynağın başına kadar gidildi.Bazı noktalarda iple emniyetin alınması çıkışı kolaylaştırdı. Sonrasında orman yolundan ve patikadan devam edip kamp alanına vardık

Kişi başına Kahvaltı 1(İkram)

Öğle Yemeği 1(İkram

Akşam Yemeği 1(İkram)

Kumanya 1(İkram)

SICAKLIK(RÜZGARSIZ) : En yüksek (Gündüz) 16 C, en düşük (Gece) 5 C

BULUT/SİS : Parçalı Bulutlu

YAĞIŞ : Yok

HAREKET YERİ VE SAATİ : İzmir Otogar Çıkış16:30

VARIŞ YERİ VE SAATİ : Sinop Otogar Varış09:50

KULLANILAN ARAÇLAR : Otobüs

----

Gerek kampta ve gerekse çıkış ve inişlerde tüm dağcılarla iyi ilişkiler ve geleceğe yönelik arkadaşlıklar kuruldu. Tam şenlik havasında geçmiştir.

17.11.2012

16:30 İzmir Otogar Çıkış

09:50 Sinop Otogar Varış

10:15 Sinop Öğretmenevi’ nde Toplanma ve Kayıt

11:20 Törene katılma

11:40 Sinop Tarihi Cezaevinin Gezilmesi

12:30 Kumanya Dağıtımı

13:10 İnce Burun’a Varış

13:45 İnce Burun Ayrılış

14:10 Hamsilos Koyuna Varış

14:25 Hamsilos Koyu Ayrılış

15:15 Erfelek’e Varış ve Alışveriş Molası

15:30 Erfelek Ayrılış

16:15 Kamp Alanına Varış ve Çadırların Kurulması

17:30 Akşam Yemeği(İkram)

19:00 Eğlence

22:00 Yatış

18.11.2012

07:00 Kalkış

07:45 Kahvaltı(İkram)

08:50 Şelale Çıkışının Başlaması(850m)

10:55 Kaynak Varış

11:30 Değirmen’de Çay Molası

12:00 Kamp Alanna İniş ve Çadırların Toplanması

12:30 Öğle Yemeği(İkram)

13:50 Kamp Alanından Ayrılış

14:20 Erfelek Toplantı Çay Molası-Sertifika Dağıtımı

15:30 Erfelek Ayrılış

22:00 Sinop Otogar’dan Ankara’yahareket

06:20 Ankara Otogara Varış

06:50 Ankara Otogar’dan İzmir’e hareket,

15:05 İzmir Otogar’a Varış

Tüm ekip üyeleri yardım almaksızın, toplu çıkışa uyumlu bir tırmanış performansı izlediler.

Sinop Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünün, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği 1. Sinop Erfelek Tatlıca Şelaleleri Tırmanışı Şenliği vasıtasıyla hem Sinop’uhem de doğa harikası Erfelek Tatlıca Şelalelerini görmüş olduk.Çeşitli illerden gelen katılımcılara sağladığı araç temini, kumanya, yemek vb. gibi her türlü destek nedeniyle Sinop Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile emeği geçen herkes taktire layıktır. Bu organizasyonu gerçekleştirenlere ve katılımları ile destek veren tüm dağcı dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Adı Soyadı            Lisans No

-------------------------- --------------------