Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

MUĞLA SANDIRAS DAĞI FAALİYET RAPOSU 08 MAYIS 2010

08 Mayıs 2010 tarihinde, sabah saat 08:00’de etkinliğe katılacak dağcılarla Buca Belediyesi önünde buluşup Köyceğiz’e gitmek üzere kiralanan minibüsle 12 kişi hareket ettik.

Aydın’da bir bayan dağcı daha katıldı aramıza. İlk molamızı Çine’de yine bir dağcı arkadaşın mandırasında verdik. Keçi sütünden ürettikleri kaşarlarını ikram etti. Sabah kahvaltısını burada kaşar peyniri, börek ve çayla yaparak ikinci durağımız olan Gökova körfezine hareket ettik.

 

Manzara için bir restoranda mola verdik. Buradan Gökova körfezini  seyrettikten sonra tekrar yola devam ettik. Öğle saatlerinde Köyceğiz’e vardık. Dağ alış verişimizi buradan yapıp, bir dağ köyü olan Yayla köyüne doğru yola koyulduk. Köye varınca kahvehaneye oturup öğle yemeği için masaları birleştirip evden getirdiğimiz yiyecekleri masaya çıkarttık ve karnımızı doyurduk. Saat 15:00 sularında kamp yerimiz olan 1800 metre rakımlı Gökçeova gölüne geldik. Güneşli, ılık güzel bir havada etrafı orman olan bu gölün çevresini biraz gezindikten sonra çadırlarımızı kurup, akşam yemeği için hazırlık yapmaya başladık. Minibüs şoförünün arabasında bulundurduğu tüp ile çayımızı yaptık. Mangalda da, aldığımız tavuk budu ve adana köfteleri kızartarak, güzel bir salata ile karnımızı doyurduk. Akşam yemeği biraz şarkılı, türkülü oldu. Eğlenceden sonra, uykusu gelenler sabah 06:30’da kalkmak üzere çadırlarına girip uyudular.

 

09 Mayıs 2010 sabahı zirveye hareket etmek üzere saat 07:00’de herkes giyinmiş ve hazırdı. Zirveye yürüyüş kolay bir güzergahtandı fakat yorucu oldu. Zirvede duvarları yıkılmış, bakımsız bir kulübe vardı. Bu kulübede terden ıslanmış giysilerimizi sırayla değiştirdik. Burada rüzgar çok fazla, adeta insanın ayağını yerden kesecek şiddetteydi. Zirveye vardığımızda saat 10:45’di. Yarım saat kadar kaldık ve dönüşe geçtik.

 

Şehir kirliliği ve stresinden uzak, bol oksijenli ve keyifli gezimizi bitirmek için tekrar minibüste yerlerimizi aldığımızda, doğrusu hiç kimse geri dönmek ister gibi değildi.

 

Başka etkinliklerde tekrar bir arada olmak dileklerimle.

 

Abdurrahman YARAR

Telif Hakkı © 2013. İzdak Dağcılık Kulübü . Tüm Hakları Saklıdır.